donderdag 26 april 2012

Plannen Ommetje Leende stopgezet


De plannen tot het realiseren van een “Ommetje Leende” zijn door Dorpsraad Leende stopgezet. Onder voorzitterschap van de Dorpsraad Leende werd afgelopen maandag 23 april een informatieavond georganiseerd waarbij o.a. een afvaardiging van het Waterschap, gemeente Heeze-Leende en de politie aanwezig waren.. De bijeenkomst werd bezocht door een 35-tal bezoekers, voornamelijk aanwonenden (aangelegen grondbezitters). 

Tijdens de informatie-avond werd duidelijk dat de aangelegen grondbezitters vrezen voor hun privacy en veiligheid. Ook bestaat het idee dat door het nadrukkelijk kenbaar maken van de route meer inbraken en diefstallen zouden plaatsvinden. Ook zou de overlast toenemen doordat men honden niet aan de lijn houdt.

Omdat de aanwonenden nagenoeg unaniem  tegen het voorstel waren heeft Dorpsdraad besloten om met de ontwikkeling van het “Ommetje Leende” te stoppen. Dorpsraad is van mening dat een dergelijk project alleen kan slagen als er voldoende draagvlak in het dorp te vinden is.
De door de Koninklijke Nederlandsche Heidemij in het vooruitzicht gestelde geldprijs van 1000 Euro komt hiermee te vervallen evenals de titel Kern met Pit. 

vrijdag 13 april 2012

Informatieavond Project Oester / het ommetje

Misschien hebt u al iets gehoord of gelezen over het project Oester van de Dorpsraad Leende. De reden voor de publiciteit hierover was de deelname aan de wedstrijd Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandsche Heidemij. (www.kernmetpit.nl) Hierbij kunnen bewonersgroepen €1.000 euro winnen om een idee voor verbetering van hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren.

De Dorpsraad heeft hiervoor het plan ingediend om een wandelpad langs de Aa te realiseren. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit het centrum van Leende makkelijk een klein “ommetje” langs de Aa te lopen en zo te kunnen genieten van het weinige water wat Leende rijk is en van een mooi uitzicht op het dorp.

Het idee is om een goed betreedbaar wandelpad te realiseren langs de westzijde van de Groote Aa tussen Zevenhuizen en de Oostrikkerdijk als onderdeel van dit “ommetje” . Het pad zal na realisatie onderdeel uit gaan maken van het wandelknooppunten netwerk dat door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) in kaart gebracht is.

Voor de realisatie van het wandelpad kunnen we dankzij de medewerking van Waterschap de Dommel gebruik maken van het onderhoudspad dat hier ligt. Een voorwaarde van het Waterschap is wel dat alle aangelegen grondbezitters worden betrokken.

Vandaar dat wij graag met u in gesprek willen over wat u van deze plannen vindt. Als u bedenkingen heeft bij dit project, graag meer wilt weten of aanvullende ideeën hebt dan horen wij dit graag van u!

Daarvoor hebben wij als Dorpsraad een informatieavond georganiseerd op maandag 23 april vanaf 19:30 in de Meent, waarbij u uw vragen naar voren kunt brengen. Voor de beantwoording zijn ook vertegenwoordigers van het Waterschap, Politie en Gemeente aanwezig. Daarnaast is het ook mogelijk om uw reactie nu al door te geven aan de Dorpsraad per email: secretariaat@dorpsraadleende.nl  of telefonisch bij Piet Kuppens, 2061791 of Paul Martens, 2061068. Meer informatie is tevens te vinden op onze website www.dorpsraadleende.nl