zondag 25 november 2012

Ontwerpwedstrijd


Ontwerpt een social sofa voor het park in Leende.
Op 10 november werd het park in Leende officieel geopend. Een prachtige locatie voor jong en oud waar Leende trots op kan zijn. Alle dagen is er publiek te zien, zowel spelende kinderen als wandelende ouderen. Op de zondagen is het zelfs “druk”! Rabobank Dommelstreek zorgde voor een financiële bijdrage en door de samenwerking van Leendse partijen en inwoners is er een mooi park gerealiseerd. Ook biedt deze bank Leende een blijvend cadeau aan: een social sofa. Dit is een betonnen buurtbank die gemozaïekt wordt met een unieke afbeelding. De bank wordt geplaatst in het nieuwe park. En ú heeft de mogelijkheid om te bepalen hoe de bank eruit komt te zien.
In het volgende bericht treft u een link naar een blanco tekening. Lever de tekening voor 8 december op adres Breedvennen 48 Leende of verstuur het digitaal via secretariaat@dorpsraadleende.nl  Ook is het mogelijk om een idee in te sturen zonder uitgewerkte tekening. Stuur dan een e-mail naar bovenstaand e-mailadres. Dorpsraad Leende zorgt dat de inzendingen bij de beoordelingscommissie terecht komen.
De beoordelingscommissie kiest het winnende ontwerp. Deze commissie bestaat uit ledenraadleden Arthur Maassen en Jan Maas en ambassadeurs Ans van Beek en Linda Schimmelpenningh.


donderdag 22 november 2012


Beste dorpsgenoten,
Wij doen graag een beroep op de creativiteit van jullie achterban.
Het park in Leende is een feit! Op zaterdag 10 november hebben we samen het park in gebruik genomen.
Rabobank Dommelstreek heeft Leende hierbij een bank kado gedaan, een zogenaamde social sofa.
Op deze website kun je meer informatie en voorbeelden vinden http://socialsofa.com/.
Nu is het zaak dat Leende een mooi, leuk of origineel ontwerp maakt voor de mozaïek bekleding van deze bank.
Stuur je eigen ontwerp voor 10 december naar het Rabobankkantoor of per email naar communicatie@dommelstreek.rabobankl.nl
Voor meer informatie zie onze website en de site van de Rabobank:

Welkom

zaterdag 10 november 2012




Persbericht RTV Horizon: 
Wat begon met de opdracht van Rabobank Dommelstreek aan haar ledenraadleden 'Ga op zoek naar een lokale behoefte die een groot deel van de bevolking raakt', resulteerde in een prachtig park met speelmogelijkheden in het centrum van Leende. Een locatie voor jong en oud waar Leende trots op kan zijn. De werkgroep bestaande uit ledenraadleden ging in overleg met onder meer gemeente Heeze-Leende, Dorpsraad Leende, lokale hoveniers en grondwerkers en werkte het plan verder uit. Tijdens de klusdagen hebben vele vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en gezamenlijk de schouders eronder gezet om het plan uit te voeren en het park te realiseren. Nu is het tijd om het eindresultaat te presenteren. De officiële opening vond zaterdag plaats.










zondag 4 november 2012


Samenwerken aan het Centrumplan:

Wat begon met de opdracht van Rabobank Dommelstreek aan haar lederaadleden “Ga op zoek naar een lokale behoefte die een groot deel van die gemeenschap raakt” resulteert in een prachtig park met speelmogelijkheden in het centrum van Leende. Een locatie voor jong en oud waar Leende trots op kan zijn. Het braakliggend terrein is vanaf nu verleden tijd.
In de afgelopen periode is er ontzettend veel werk verricht. De werkgroep bestaande uit ledenraadleden en een afvaardiging van de Dorpsraad Leende ging in overleg met onder meer de gemeente Heeze-Leende, lokale hoveniers, grondwerkers en stratenmakers en werkte het plan verder uit.
Tijdens de twee klusdagen hebben vele vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en gezamenlijk de schouders er onder gezet om het plan uit te voeren en het park te realiseren. Met dit project is aangetoond dat met saamhorigheid en samenwerking veel bereikt kan worden.
Zaterdag 10 november wordt het eindresultaat gepresenteerd. ’s Morgens vanaf 09.00 uur gaan vrijwilligers aan de slag om de laatste speeltoestellen te plaatsen.
’s Middags tussen15.00 tot 16.30 uur is de officiële opening. Alle vrijwilligers worden hiervoor uitgenodigd.
Om 15.00 uur worden alle genodigden verwacht op het parkeerterrein bij het Gemeenschapshuis de Meent. Na een openingswoord door Andreas Neumann, directeur Rabobank Dommelstreek, Paul Martens, voorzitter van de Dorpsraad Leende en een afgevaardigde van de gemeente Heeze-Leende, zal de officiële opening worden verricht. Hierna is er nog even gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten in Gemeenschapshuis de Meent.