donderdag 26 april 2012

Plannen Ommetje Leende stopgezet


De plannen tot het realiseren van een “Ommetje Leende” zijn door Dorpsraad Leende stopgezet. Onder voorzitterschap van de Dorpsraad Leende werd afgelopen maandag 23 april een informatieavond georganiseerd waarbij o.a. een afvaardiging van het Waterschap, gemeente Heeze-Leende en de politie aanwezig waren.. De bijeenkomst werd bezocht door een 35-tal bezoekers, voornamelijk aanwonenden (aangelegen grondbezitters). 

Tijdens de informatie-avond werd duidelijk dat de aangelegen grondbezitters vrezen voor hun privacy en veiligheid. Ook bestaat het idee dat door het nadrukkelijk kenbaar maken van de route meer inbraken en diefstallen zouden plaatsvinden. Ook zou de overlast toenemen doordat men honden niet aan de lijn houdt.

Omdat de aanwonenden nagenoeg unaniem  tegen het voorstel waren heeft Dorpsdraad besloten om met de ontwikkeling van het “Ommetje Leende” te stoppen. Dorpsraad is van mening dat een dergelijk project alleen kan slagen als er voldoende draagvlak in het dorp te vinden is.
De door de Koninklijke Nederlandsche Heidemij in het vooruitzicht gestelde geldprijs van 1000 Euro komt hiermee te vervallen evenals de titel Kern met Pit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten