zondag 13 mei 2018

Aankondiging project verwijdering kleine en grote asbestdaken

Persbericht Gemeente Heeze-Leende mei 2018


Op 30 september 2017 vond in Leende een succesvolle pilot plaats waarbij inwoners samen kleine asbestdaken (tot en met 35 m2) hebben verwijderd. Dit jaar organiseert de gemeente Heeze-Leende dit project weer, in samenwerking met de dorpsraden. 9 juni zal het project in Leende van start gaan. In het najaar begint het in Heeze en Sterksel. Daarnaast gaat de gemeente in samenwerking met Omgevingsdienst Zuidoost Brabant aan de slag met het stimuleren van verwijdering van grote asbestdaken van meer dan 35 m2.

Waarom nu?
De risico’s met betrekking tot asbestdaken nemen toe. Dit geldt voor zowel de eigenaren als de omgeving. Asbestdaken zijn vaak versleten en aan vervanging toe.

Veel verzekeraars hebben hun polisvoorwaarden veranderd zodat mensen en bedrijven over het algemeen onvoldoende verzekerd zijn bij schade door asbest. Bij opstalverzekeringen, maar ook bij aansprakelijkheidsverzekeringen geldt nu al dat schade door asbest vaak niet meer is verzekerd.

Waarom samen?
Bij kleine daken (tot 35m2) kan men elkaar helpen bij het verwijderen, zolang er niet voor het werk betaald wordt. Dit maakt het namelijk een arbeidsrelatie. Bij grote daken is het mogelijk een prijsvoordeel te behalen door de sanering voor een groot aantal daken gezamenlijk door een professionele gecertificeerde aanbieder te laten verwijderen. De gemeente Heeze-Leende faciliteert deze projecten zodat het minder ingewikkeld is om asbestdaken zelf te (laten) verwijderen.

Wat willen we weten?
Project asbest kleine daken (Tot 35m2)
Wilt u meedoen? Meldt u dan aan via asbest@heeze-leende.nl.  Vermeld in het onderwerp ‘aanmelding project asbest kleine daken’. Vermeld in de e-mail uw naam, adres, woonplaats en de hoeveelheid te verwijderen asbest (in m2). U ontvangt vervolgens meer informatie.

Project asbest grote daken (vanaf 35m2)
Wilt u meedoen? Meldt u dan aan via asbest@heeze-leende.nl. Vermeld in het onderwerp ‘aanmelding project asbest grote daken’. Vermeld in de e-mail uw naam, adres, woonplaats en geef aan hoeveel asbestdaken u heeft en wat het totale oppervlak van deze daken is.

Een eerste indicatie van de kosten voor het professioneel verwijderen van een groot dak vindt u bij advies op maat milieucentraal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadere informatie
Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie: tel. (040) 224 1469.

Zie ook onze Facebookpagina: 
https://www.facebook.com/dorpsraadleende/

1 opmerking:

  1. Glad I found this blog. I was trying to get a better understanding of domain authority and this article gave me all of the info I need. thank you.
    Best Wedding photographer in jaipur
    Best seo company in jaipur
    call girls in jaipur

    BeantwoordenVerwijderen