donderdag 6 juni 2013

Meer groen in uw buurtElke buurt kent wel zijn rotte plekken, zoals een braakliggend terrein of een verwaarloosd stuk grond.  Het nieuwe park in Leende is een mooi voorbeeld hoe een braakliggend terrein een nieuwe, tijdelijke bestemming heeft gekregen. Voor het park heeft de Rabobank een grote donatie gedaan. Maar het waren de gedreven vrijwilligers die dit project tot een succes hebben gemaakt.  De dorpsraad roept de buurten van Leende op om nog zo’n project op te zetten. Indien uw buurt een geschikt terrein op het oog heeft en de bewoners samen de schouders eronder willen zetten, dan gaat de dorpsraad u daarbij helpen onder het motto: “Als de leefbaarheid in uw buurt verbetert dan verbetert dat heel Leende. De dorpsraad heeft toegang tot organisaties die hierbij kunnen helpen en/of financiële ondersteuning kunnen bieden.

Een van die organisaties is Groen Dichterbij die via hun website ervaringen uit het hele land bij elkaar brengt.  Voor 2014 zoekt Groen Dichterbij projecten die groen én sociaal zijn. Projecten kunnen tot 15 augustus 2013 aangemeld worden om in aanmerking te komen voor de titel ‘Icoonproject 2014’. In iedere provincie ontvangt één zgn. Icoonproject steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- om de plannen uit te voeren. Meer informatie en voorbeelden zoals een dorpstuin of bloementuin zijn te vinden op de website www.groendichterbij.nl.

Uw ideeën kunt u bespreken met de Dorpsraad Leende. Voor een afspraak neemt u contact op met secretariaat@dorpsraadleende.nl of 040-2062624.


Paul Martens, voorzitter Dorpsraad Leende


Geen opmerkingen:

Een reactie posten